Topman Pandey van Nutanix stapt op

Mede-oprichter en ceo maakt vertrek bekend na publicatie jaarcijfers en kapitaalinjectie

Mede-oprichter en ceo Dheeraj Pandey vertrekt bij Nutanix. Dat maakte de Californische leverancier van cloudsoftware en hyperconverged it-infrastructuren donderdag bekend. Pandey begon het bedrijf in 2009 en liet het groeien tot een wereldwijde onderneming met ongeveer vijfduizend medewerkers en ruim 17.000 klanten.

Pandey vertrekt zodra Nutanix een geschikte opvolger heeft gevonden. Hij maakte zijn besluit bekend bij de publicatie van de cijfers over het gebroken boekjaar 2020. De fabrikant boekte over deze periode een nettoverlies van bijna 873 miljoen dollar bij een omzet van 1,3 miljard. Het verlies is veertig procent groter dan dezelfde periode een jaar eerder.

Nieuwe investeerder

Ondanks het negatieve bedrijfsresultaat wist Nutanix een nieuwe investeerder te strikken. Bain Capital steekt 750 miljoen dollar in de onderneming, in ruil voor twee plekken in het bestuur. Met het verse kapitaal wil Nutanix verder groeien. Een belangrijke pijler daarbij is verdere uitbreiding van het abonnementsmodel, waarbij klantorganisaties niet eenmalig maar per maand en gebruik betalen. Omzet uit dit model groeide in de afgelopen periode 29 procent en bedraagt inmiddels 87 procent van de totale omzet.

Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van de transitie die veel klanten doormaken. Pandey: ‘De strategische waarde van it wordt duidelijk nu klanten onze software en oplossingen weten te waarderen in een snel veranderende werkomgeving.’ Onder meer door nieuwe oplossingen voor Amazon Web Services (AWS) richt Nutanix zijn pijlen op de hybride cloudinfrastructuur. Het bedrijf levert in 69 regio’s ondersteuning voor Microsoft Azure, AWS en Google Cloud Platform (GCP).

Voordat hij Nutanix oprichtte, was Pandey vice president Engineering van Aster Data, tegenwoordig onderdeel van Teradata. Hij was daarvoor werkzaam bij Oracle. Momenteel is Pandey ook bestuurslid bij Adobe. Het is onbekend wat de topman na zijn vertrek gaat doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T16:02:00.000Z Diederik Toet