Oracle: Silicon Valley niet meer de plek voor groei

Ict-reus Oracle verplaatst het hoofdkantoor in de stad Redwood in Silicon Valley (Californië) naar de Texaanse stad Austin. Volgens het bedrijf biedt de nieuwe locatie meer mogelijkheden voor groei en flexibiliteit. Eerder kondigden HPE en Tesla aan hun hoofdvestiging buiten Silicon Valley onder te brengen.

In een verklaring benadrukt Oracle dat de verhuizing het gevolg is van ‘flexibeler werklocatiebeleid' en er geen plannen zijn werknemers tegen hun wil van Redwood naar Austin te verhuizen. ‘Medewerkers kunnen afhankelijk van hun rol hun kantoorlocatie kiezen en ook parttime of in zijn geheel vanuit huis blijven werken’, schrijft het bedrijf.

Oracle, dat medio 2019 135.000 medewerkers telde, zegt ‘belangrijke Oracle-hubs’ over de hele wereld te blijven ondersteunen. Dat is inclusief de locaties in Redwood, Austin, Santa Monica, Seattle, Denver, Orlando en Burlington. Het bedrijf verwacht in de loop van de tijd andere locaties toe te voegen.

Hoge kosten en belastingdruk

De Amerikaanse zakennieuwssite Bloomberg, die zaterdagnacht Nederlandse tijd het nieuws over de verhuizing als eerste meldde, analyseert dat de verhuizing past in de trend van grote techbedrijven die Silicon Valley verlaten vanwege de hoge belastingen en hoge kosten voor levensonderhoud en hun hoofdlocatie elders onderbrengen. Texas is daarvoor een populaire uitwijkplek. HPE (Hewlett Packard Enterprise) en Tesla gingen Oracle al voor.

Een woordvoerder van Oracle wil niet reageren op ‘speculaties van media’ en blijft bij het officiële statement dat de verhuizing van het hoofdkantoor Oracle een betere groeipositie geeft en medewerkers meer keuzevrijheid biedt. Vragen over hoe die verbeteringen dan worden bereikt en waarom Texas daarvoor een meer geschikte plek is dan Silicon Valley, blijven onbeantwoord.

Oracle in Austin

Oracle opende in 2018 een vestiging net buiten het centrum van de stad Austin in de staat Texas. Austin Business Journal, meldde destijds in een artikel met slideshow, dat die plek op termijn onderdak kan bieden aan tienduizend medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-14T11:17:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.