Snowflake doet strategische investering in Dataiku

Dataiku, het van oorsprong Franse platform voor enterprise-ai en machine learning, krijgt opnieuw vers kapitaal. Nadat in augustus 2020 zo’n honderd miljoen euro bijeen was geharkt, komt nu Snowflake met een onbekend bedrag over de brug.

Snowflake, geleid door de Nederlands-Amerikaanse Frank Slootman, spreekt van een strategische investering. Sinds de uiterst succesvolle beursgang vorig jaar zit Snowflake ruim in de middelen. Het bedrijf uit Silicon Valley trekt graag op met Dataiku dat zijn hoofdkwartier van Parijs naar New York heeft verplaatst.

De samenwerking spitst zich toe op cloud-enterprise-ai-oplossingen. Snowflake biedt software om data op vrijwel onbeperkte schaal te verwerken. Deze databasesoftware werkt op de grote cloudplatforms van Amazon, Microsoft en Google. Dataiku levert een datawetenschapsplatform waarmee klanten zelf ai-projecten kunnen opzetten om hun bedrijfsprocessen te analyseren en ondersteunen.  

Samen stellen ze bedrijven in staat snel allerlei soorten datawetenschapsprojecten te bouwen. Met Dataiku kunnen Snowflake-klanten gebruikmaken van een visuele interface die de samenwerking tussen een breed scala aan zakelijke gebruikers en dataspecialisten bevordert. Data-teams hebben toegang tot Snowflake’s data-cloud. Ondersteund door Snowflake kunnen ze geautomatiseerde data-pipelines, voorspellende analyses en ai-gedreven applicaties creëren.

In november vorig jaar kondigden beide bedrijven al aan intensiever te gaan samenwerken. Doel is gezamenlijke klanten nog sneller toegang te geven tot nieuwe cloud-data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-05T09:57:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.