SAS Viya uitgebreid naar AWS en Google Cloud

SAS gaat zijn oplossingen voor analytics, kunstmatige intelligentie en datamanagement ook via Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud aanbieden. Later dit jaar komt daar Red Hat OpenShift bij.

SAS Viya is al sinds november beschikbaar op het Azure-cloudplatform, als onderdeel van een strategisch partnership met Microsoft. Ook de SAS Cloud draait in Microsoft Azure.

Analisten verwachten een aanzienlijke marktgroei voor de implementatie van big-data- en analytics-software in de publieke cloud. Door het aantal cloud-omgevingen uit te breiden, kan SAS veel meer klanten bedienen.

SAS Viya is een cloud-native platform dat analytics voor data scientists, business analisten, ontwikkelaars en executives toegankelijk maakt. Onder meer de basketbalcoaches van de Orlando Magic gebruiken de SAS-technologie voor het beheer en de analyse van 20 jaar aan data uit meer dan 18 bronnen over 100.000 spelers. Met machine learning kan de teamleiding nog dieper inzicht krijgen in de data. Waar de coaches vroeger honderden uren aan wedstrijdfilms moesten bekijken, is nu een eenvoudige query voldoende.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-19T10:10:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.