VMware breidt saas op Horizon-platform uit

Leverancier: Antwerpse agenten sneller op hun bestemming door online werkplek

Vlaamse Politie België

De Politiezone Antwerpen zet VMware Horizon in om agenten op het terrein tijdig te voorzien van de informatie en middelen die ze nodig hebben.

VMware voegt nieuwe functionaliteiten toe aan het Horizon-platform. Deze toepassingen moeten het voor ict-afdelingen eenvoudiger maken de Horizon-implementaties te beheren, onafhankelijk of deze on-premise of in de cloud staan.

Vorig jaar zag VMware een flinke groei van het gebruik van thuiswerkplekken. In de eerste zes weken van de overgang naar werken vanuit huis, steeg het totale aantal in de cloud geïmplementeerde VMware Horizon-desktops met 82 procent.

Nu de piek van de pandemie achter de rug lijkt en steeds meer werkgevers en werknemers kiezen voor een hybride manier van werken (afwisselend thuis en op kantoor) komt VMware voor zijn platform voor virtuele desktopinfrastructuur (vdi) en desktop-as-a-service (daas) met vernieuwingen.

Modern platform

"Er ontstaat een complexere omgeving die it moet beheren"

‘Apps worden naar de cloud verplaatst en werknemers willen en hebben er overal toegang toe’, zegt Frederiek Van Hoornick, manager solution engineering bij VMware BeLux. ‘Hierdoor ontstaat een complexere omgeving die ict moet beheren.' 

VMware Horizon is een modern platform dat is gebouwd om deze complexiteit te helpen verminderen, stelt hij. Het moet het beheer efficiënter laten verlopen en de productiviteit van werknemers verbeteren. Daarin wordt voorzien in alle drie de scenario's van applicatieworkloads. Namelijk: on premise,  in de cloud of hybride. 

VMware Horizon is onderdeel van het VMware Workspace One-platform en veel klanten maken al gebruik van deze oplossingen om het beheer van apparaten, apps en desktops in meerdere clouds te verenigen. VMware Anywhere Workspace is een geïntegreerde oplossing die werknemers in staat stelt overal veilig en productief te werken. Het brengt VMware Workspace One samen met VMware Carbon Black Cloud en VMware Sase.

Politiezone Antwerpen

Een van de klanten die hier gebruik van maakt is de Politiezone Antwerpen. Stijn Haemhouts, adjunct-directeur ict bij de Politiezone Antwerpen, legt uit hoe de organisatie VMware Horizon inzet om agenten op het terrein tijdig te voorzien van de informatie en middelen die ze nodig hebben.

‘Met VMware Horizon hebben we van onze politiewagens in feite een mobiele werkplek kunnen maken. Hierdoor kunnen we nu alle benodigde informatie via ons Focus-platform snel aan de agenten die onderweg zijn aanleveren. Daardoor duurt het vandaag amper drie minuten om op de plaats van het delict te arriveren. Dat is een hele verbetering, want vroeger kon dat zes minuten en meer zijn.’

Lees hier het hele verhaal van de Politiezone Antwerpen
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-16T16:29:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.