Xebia koopt SwissQ voor groei in Duitstalige regio

Ict-adviesbedrijf Xebia neemt het Zwitserse SwissQ over. Via die aanbieder van onder meer diensten voor agile-softwareontwikkeling, devops en het testen van softwarekwaliteit breidt Xebia zijn activiteiten uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (de DACH-regio).

Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. Volgens Xebia draagt de ‘krachtenbundeling’ bij aan de groei in de geografische regio van Duitstalige landen. Daarnaast worden de expertise en netwerken van beide bedrijven uitgewisseld en portfolio's gekoppeld om gezamenlijk met een breder aanbod de boer op te gaan.

Zo breidt Xebia met zijn aanbod het dienstenportfolio SwissQ uit met softwareontwikkelingsdiensten, devops en adviesdiensten rondom ai, data en grote cloudplatformen (Google, Azure, AWS en Alibaba). Volgens de koper draagt SwissQ bij met een breed aanbod van kennis en diensten rondom agile productontwikkeling, devops en softwaretesten. 

Xebia is al in Duitsland actief via data- en trainingentak GoDataDriven en Microsoft Azure-partner Xpirit en breidt nu via SwissQ de mogelijkheid uit om zijn diensten aan de klanten van het Zwitserse bedrijf aan te bieden. Belangrijke Xebia-merken voor het aanbieden van clouddiensten zijn bijvoorbeeld Oblivion (Amazon Web Services, AWS), Binkx en Gcompany (Google) en Xpirit (Microsoft Azure).

Waterland

Het van oorsprong Nederlandse Xebia is sinds 2020 is in handen van investeerder Waterland. Met extra kapitaal aan boord zijn meerdere bedrijven overgenomen. Het doel is om de komende vijf jaar een wereldwijde speler van formaat te worden. Dat moet onder meer gebeuren door de huidige activiteiten uit te breiden en door te groeien via overnames.

Inmiddels tellen alle bedrijven en merken die onder Xebia vallen bij elkaar zo’n vierduizend medewerkers.
Bij SwissQ, opgericht in 2006 dat naast adviesbedrijf een grote aanbieder van ict-trainingen is, werken 125 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-10T15:54:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.