AWS kondigt local zone in België aan

Amazon Web Services (AWS) plant een nieuwe local zone in België. De lancering is van tel in functie van de trend naar het zogenaamde edge computing.

Dergelijke AWS Local Zones zijn een type infrastructuurimplementatie dat AWS-computing, -opslag, -database en andere services aan de rand (edge) van de cloud plaatst, en dit in de buurt van grote bevolkings-, industrie-, en informatietechnologie-centra.

Hierdoor kunnen klanten applicaties implementeren die een latency of vertraging van slechts één milliseconde vereisen. Voor applicaties die zo’n ultra-lage latency vereisen, willen klanten hun infrastructuur namelijk dichter bij hun eindgebruikers of on-premises datacenters.

Van gaming tot engineering

AWS heeft het over toepassingen zoals remote realtime gaming, media en entertainment content-creatie, live video streaming, engineering simulaties, augmented en virtual reality en machine learning inference aan de edge. ‘We weten dat het leveren van ultra-lage latency-applicaties voor een naadloze gebruikerservaring van belang is voor elk bedrijf en elke industrie. We zijn verheugd om de edge van de cloud dichter bij meer klanten in België te brengen om aan hun eisen te helpen voldoen’, zegt Angelina Best van Kampen, commercial segment leader voor AWS in de Benelux.

Met AWS Local Zones kunnen klanten basis AWS-diensten lokaal gebruiken en die aansluiten op de rest van hun workloads die in AWS-regio’s draaien. Bedoeling is dat hierbij dezelfde elasticiteit, hetzelfde pay-as-you-go-model, dezelfde application programming interfaces en dezelfde toolsets worden gebruikt. AWS beheert en ondersteunt die zones, wat betekent dat klanten in België geen infrastructuur in Brussel hoeven aan te schaffen.

AWS Local Zone in België voegt zich bij zestien bestaande AWS Local Zones in de VS en de 32 (in 26 landen) nog te lanceren zones. Daarmee zal het honderden miljoenen eindgebruikers bereiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-17T12:36:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.