Beltug hekelt cloudleveranciers

'Er is een onwaarschijnlijk onevenwicht tussen wat de cloudleveranciers aanbieden en wat de gebruikers willen. Hier faalt de markt pijnlijk.' De gebruikersvereniging Beltug haalt tijdens haar jaarlijks event zwaar uit naar de softwareboeren.

'Torenhoge licentiekosten, unilaterale prijsverhogingen, gebruikers die het onwaarschijnlijk moeilijk hebben om te veranderen van leverancier. Je kent het wel', begon Beltug-ceo Danielle Jacobs. Zij hekelde voor het eerst voluit de praktijken van de aanbieders van cloudsoftware en had het ronduit over marktfalen. 'Dit is nefast voor alle bedrijven, zowel corporate als kmo-ondernemingen, maar we blijven constructief en zullen het er ook met de aanbieders over hebben', hield ze de moed erin.

Een en ander zal op Europees niveau aangekaart worden. Samen met de drie andere gebruikersverenigingen - het Nederlandse CIO Platform, het Franse Cigref en het Duitse Voice - heeft Beltug het document 'Eleven Fair Principles’ opgesteld om 'in te gaan tegen die unfaire praktijken'. 

 Arthur Govaert, voorzitter van de Nederlandse delegatie, haalde de softwareleveranciers eveneens over de kling: 'Zowat alle softwareleveranciers voldoen niet aan de Europese wetgeving. In tegenstelling tot wagens, eten of vaccins is er geen controle op software. Dat is gevaarlijk voor ondernemingen. Het is alsof de kans bestaat dat je tijdens het rijden zomaar een wiel kan verliezen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-22T12:28:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.