Salesforce koopt Demandware voor e-commerce

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Salesforce neemt het Amerikaanse e-commerce-platform Demandware over. De crm-leverancier betaalt 2,8 miljard dollar (2,5 miljard euro) voor het bedrijf. Demandware levert web, mobile en clouddiensten aan spelers in de retailbranche. Met deze overname stapt Salesforece in e-commerce. De overname wordt naar verwachting eind juli dit jaar afgerond.

Demandware bestaat sinds 2004. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Burlington. In 2010 opende het een kantoor in Utrecht. Het bedrijf levert web, mobile en clouddiensten. Het richt zich op spelers in de retail en beschikt over ruim tweehonderd klanten zoals Hallmark, L’Oreal, Adidas en Motorola.

Met de overname van Demandware betreedt Salesforce de e-commercemarkt. De crm-leverancier verwacht de overname in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2017 af te kunnen ronden. Dat is eind juli 2016.

AWS-partner

Vorige week maakte Salesforce bekend dat het tot ‘Preferred Cloud Infrastructure Provider’ van Amazon Web Services (AWS) is benoemd. Salesforce vergroott hiermee het gebruik van de AWS-diensten tot in hun 'core services'. Salesforce’s wil hiermee zijn infrastructuur internationaal uitbreiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T11:18:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.