Salesforce koopt Quip voor 750 miljoen dollar

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het Amerikaanse crm-bedrijf Salesforce neemt Quip over, een online tekstverwerkings- en spreadsheetapplicatie waarbij meerdere mensen een document kunnen bewerken. De firma uit San Francisco betaalt zo’n 750 miloen dollar voor Quip waarvan 582 miljoen dollar in aandelen.

Oprichters van Quip, Bret Taylor, eerder werkzaam als cto van Facebook, en Kevin Gibbs, voormalig Google-medewerker, blijven actief in hun huidige functie. ‘Als onderdeel van Salesforce zullen we onze dienst sneller kunnen uitbreiden en miljoenen mensen ter wereld kunnen bereiken’, schrijft Taylor op het officiële blog van Quip.

Concurrentie

Quip is een rechtstreekse concurrent van Google Docs en Microsoft Office, maar richt zich in tegenstelling tot die concurrenten voornamelijk op smartphones en tablets. Aan de andere kant is Microsoft met Dynamics CRM weer een grote concurrent van Salesforce, waardoor data die Quip kan verzamelen, weer interessant kan zijn voor Salesforce.

LinkedIn

Salesforce was ook in de race om LinkedIn over te nemen, maar moest Microsoft voor laten gaan met zijn bod van 26,5 miljard dollar voor de netwerksite. Salesforce wilde LinkedIn overnemen vanwege de recruitmentdivisie waar veel omzet vandaan komt. Microsoft heeft in het verleden ook geprobeerd Salesforce over te nemen.

Achtergrond

Quip werd in 2012 opgericht door Bret Taylor en Kevin Gibbs. De firma is gevestigd in San Francisco en heeft zo’n veertig medewerkers. Salesforce, ook gevestigd in Sillicon Valley, is opgericht in 1999. De beursgenoteerde internationale firma biedt bedrijfssoftware aan op het gebied van crm  in de vorm van software as a service (SaaS) op basis van cloud computing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-04T12:22:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.