Carerix in handen van Frans Pixid

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

De Rotterdamse leverancier van recruitmentoplossingen Carerix komt in handen van Pixid. Dat is een Franse leverancier van workforce management. Via de overname wil het bedrijf zijn expertise verbreden en zijn portfolio voor recruitment-, staffing- en uitzendbranche versterken. Dit met het doel om de Benelux te betreden. De naam Carerix blijft bestaan en het huidige management blijft actief vanuit het Rotterdamse kantoor. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Carerix is een SaaS-leverancier van recruitment- en detacheringssystemen voor personeelsintermediairs. De firma, opgericht in 2003, is sinds de zomer van vorig jaar gevestigd in Rotterdam Airport en heeft zeventig medewerkers in dienst. Zij bedienen zo’n 270 klanten verspreid over zeventien landen. In Nederland heeft het onder meer Randstad, USG, Adecco, DPA en Manpower als klant. In België rekent het T-groep, Talentus en Randstad België tot zijn klantenbestand. Het bedrijf heeft ook een ontwikkellocatie in Kiev. 

Pixid, opgericht in 2004, biedt mkb’ers en grootbedrijven een SaaS-applicatie voor het beheer van tijdelijke werknemers. Het bedrijf is actief in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk (door de overname van The Internet Corporation in 2017) en Duitsland. Via de overname van de Nederlandse branchegenoot wil Pixid zijn aanwezigheid uitbreiden naar de Benelux-regio. Carerix krijgt op zijn beurt de mogelijkheid om internationaal te groeien en om het productportfolio verder uit te breiden.

‘Door de customer relationship management (crm)- en applicant tracking system (ats)-functies van Carerix te combineren met de vendor management systeem (vms)-capaciteit van Pixid, wordt de strategie verder uitgebouwd om het proces tussen kandidaten/freelancers, intermediairs en corporate organisaties samen te brengen,’ vertelt Etienne Colella, president bij Pixid. ‘Wij verwachten een productsynergie die voor beide klantengroepen van meerwaarde is.’

Partnerprogramma

Naast de internationale groeiambities en het complementaire productaanbod, was Pixid geïnteresseerd in het partnerprogramma van Carerix. Dit programma moet bijdragen aan een ecosysteem met partneroplossingen geïntegreerd in het Carerix-platform. Pixid stelt dat dit klanten helpt om hun (tijdelijke) werknemers efficiënt te beheren via dit platform. De partijen gaan samen het partnernetwerk uitbouwen.

Carerix beschikt over diverse technologie- en implementatiepartners en (value added) resellers, waaronder Intradata, Tritel, Joboti, Textkernel, HRMforce, HRlinkIT, MVD management en Sollicity. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-20T14:28:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.