It-problemen Vivaqua blijven aanslepen

Dit artikel delen:
H2 waterstof

De it-perikelen bij waterbedrijf Vivaqua zijn nog niet van de baan. Door problemen met een datamigratie gelinkt aan SAP ontvangt een significant deel van de Vivaqua-klanten nog steeds geen facturen.

Het is de omschakeling naar een nieuw systeem voor klantrelatiebeheer (crm) dat de it-nachtmerrie veroorzaakte bij Vivaqua, het leidingwaterbedrijf van het Brussels gewest. Met als gevolg dat een deel van het cliëntenbestand sinds vorige zomer geen facturen meer krijgt. En die gevolgen zijn er nog steeds. Circa een derde van de Vivaqua-klanten (zowat 90.000 aansluitingen) heeft al maanden geen facturen meer ontvangen, schrijft Bruzz.

De problemen zijn het gevolg van de overstap ergens eind 2021 naar een nieuw it-systeem. Bedoeling was dat klanten voortaan vier facturen per jaar ontvangen en één jaarafrekening. Maar problemen met de migratie van data verhinderen die facturering.

Indicatie

Vivaqua kan nog steeds geen indicatie geven wanneer de it-problemen zouden zijn opgelost. Volgens de krant La Libre zijn de problemen met de software gelinkt aan de omschakeling naar een nieuwe SAP-toepassing. ‘De software was geen kant-en-klare oplossing die Vivaqua kocht, maar een mede-ontwikkelde oplossing in SAP’, aldus algemeen directeur Laurence Bovy.

Op dit moment is niet duidelijk wanneer de geplaagde klanten ook hun facturen ontvangen (en die dus kunnen betalen). Een team van in- en externe experts werkt aan het probleem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-11T12:14:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.