VREG deelt boete van miljoen euro uit aan Fluvius

Dit artikel delen:

VREG, de onafhankelijke autoriteit van de Vlaamse energiemarkt, legt netbeheerder Fluvius een boete op van één miljoen euro. De deadline om per 1 april de maandelijkse verbruiksgegevens van klanten met een digitale meter door te sturen naar energieleveranciers is niet gehaald.

Als Fluvius het probleem niet oplost, dreigt de energiewaakhond met een dwangsom van tienduizend euro per dag.

Energieleveranciers hebben de werkelijke verbruikscijfers nodig om een reële maandelijkse verdeling van het verbruik van aardgas en elektriciteit becijferen, ook bij een jaarfactuur. Nu gebeurt dat op basis van profielen.

'De netbeheerder was sinds 1 april technisch klaar om dat te doen, maar koos ervoor dat nog niet te doen. Fluvius wilde het systeem uitvoeriger testen en ook eerst een oplossing vinden voor de twintigduizend klanten bij wie de overgang naar de nieuwe centrale databank van de energiesector nog problemen oplevert', meldt De Morgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-05T12:37:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.