Startup Exatom sleept eerste investering binnen

Dit artikel delen:
Investering

De Leuvense startup Exatom, die een saas-platform voor privacyrespecterende webformulieren ontwikkelde, heeft met succes een eerste investering binnengehaald. Het geld is afkomstig van durfinvesteerder Strike4, de twee co-founders en vijf persoonlijke investeerders. De jonge onderneming gebruikt het voor uitbreiding van haar internationale verkoopkanalen, samenwerkingen en productontwikkeling met behulp van data science en ai.

Het platform van Exatom biedt inzichten met formulieranalyse, veldstatistieken, sessieopnames en prestatiewaarschuwingen. Het observeert de gebruikerservaring en identificeert bezoekers die het formulier voortijdig verlaten. Klanten die met het formulier bezig zijn, zien korte teksten die hen motiveren om het formulier verder in te vullen. De winkelketens Hema en Inno maken van de saas-dienst gebruik.

Netmining

"Webformulieren zijn het belangrijkste onderdeel van een website"

Exatom is kortgeleden opgericht door Michaël Vaes en Stephan van den Bremer. Zij waren senior managers van Netmining, een Belgisch bedrijf dat in de zomer van 2022 werd verkocht aan Innovation Interactive in de VS.

Algemeen directeur Van den Bremer benadrukt dat webformulieren het belangrijkste onderdeel van een website zijn. Hij beweert dat Exatom de conversie van webformulieren met dubbele cijfers verbetert. Volgens technisch directeur Vaes hecht Exatom waarde aan privacy en aan het gemak voor degene die het formulier beheert. Zo zou het niet nodig zijn om formulieren aan te passen.

Het is onbekend hoeveel geld met de investering is gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-30T12:28:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.