Cegeka opent datacenter in Geleen

De Europese ict-groep Cegeka opende op 10 december zijn nieuwe datacenter in het Nederlandse Geleen. Vanaf januari 2016 zullen de 'trusted cloud'-diensten vanuit deze vestiging geleverd worden. Het datacenter, goed voor een investering van tien miljoen euro, is naar eigen zeggen het meest energie-efficiënte in Nederland.

Voor de bouw rekende Cegeka op ICTroom, een specialist die al meer dan 250 datacenters in Europa realiseerde. Er werd in Sittard-Geleen gekozen voor een modulaire aanpak.

'Zo hebben we meer controle over kosten en kunnen we de datacentercapaciteit en technologieën laten fluctueren volgens de behoefte. Vandaag activeren we ongeveer een derde van de totale capaciteit', zegt Frank Brand, managing director van ICTroom. 'Dankzij die evolutieve aanpak en een efficiënt gebruik van technologie en energie slagen we er samen met Cegeka in om de CO2- voetafdruk zo klein mogelijk te houden.'

Door investeringen in elektriciteitsvoorziening en indirecte luchtkoeling is het nieuwe datacenter met een stroomefficiëntie van 1,14 PUE (power usage effectiveness) naar eigen zeggen een van de meest energie-efficiënte in Nederland. Met het Tier III-ontwerp beantwoordt het aan de beste beschikbaarheidscriteria.

Momenteel beschikt Cegeka over drie eigen datacenters, in Hasselt, Leuven en Veenendaal. Op termijn zouden hier enkel Hasselt en Geleen van behouden blijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-11T10:23:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.