Tobania plaatst zijn data bij LCL

Datacentra

Tobania, totaalaanbieder van ict-oplossingen heeft besloten zijn data voortaan bij LCL datacenters onder te brengen. Dit betekent dat de datacenters in eigen beheer worden opgeheven.

Meer dan 150 klanten van Tobania zullen overgezet worden, al zullen ze daar niets van merken. Tobania maakt ook van de gelegenheid gebruik om over te schakelen op de converged server-technologie.

Tobania’s nieuwe racks bij LCL worden dus gevuld met gloednieuwe servers met converged server-technologie. Deze infrastructuur is specifiek geoptimaliseerd voor zaken zoals virtualisatie, routing en data storage, door de software die ervoor geschreven is. De grote kracht van deze technologie is ook load balancing bij gelijk welke de toepassing die men op de server zet. De nieuwe technologie biedt de klanten van Tobania meer stabiliteit en een eenvoudiger beheer. Ze beantwoorden ook aan de verwachtingen in het kader van een hybride cloud-model.

Tobania heeft ambitieuze groeiplannen, zowel voor haar dienstenaanbod als voor de groei van het aantal klanten. Om deze groei waar te maken moet het beroep kunnen doen op prima infrastructuur, ook op het vlak van het data center. 

Volgens Lode Peeters, ceo van Tobania, is het niet langer de moeite voor bedrijven om zelf een datacenter te bouwen. 'Dat vertegenwoordigt een gigantische investering, en je moet opboksen tegen cloud data centers zoals Azure en Amazon en lokale giganten zoals Proximus of Cegeka. Met de investering die je moet doen om aan hetzelfde niveau te komen, is een aanvaardbare roi onrealistisch geworden. Dan kun je beter bij een club als LCL gaan zitten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-01T14:09:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.