Google sluit aan bij Open Compute Project

Deal handen schudden overname

Tech-gigant Google heeft zich aangesloten bij het Open Compute Project (OCP), een vijf jaar oud project van Facebook en een aantal partners. Doel is het stimuleren van it-infrastructuurontwikkelingen middels het delen van kennis en expertise over hardware in met name datacenters. OCP is in 2011 opgericht en is vanuit een Amerikaanse samenwerking inmiddels uitgegroeid tot een internationaal project.

Belangrijke deelnemers aan OCP zijn naast Facebook it-bedrijven als Intel, Google, Apple, Microsoft, Rackspace, Lenovo, Cisco, Deutsche Telekom, Ericsson, Hewlett Packard Enterprise, Equinix en Juniper Networks en de financiële instellingen Goldman Sachs, Fidelity en Bank of America. Facebook bijvoorbeeld heeft al in het kader van OCP kennis gedeeld over hoe het zijn servers en andere datacenterhardware heeft ingericht.

Ook Google heeft in de afgelopen jaren al wel wat informatie gedeeld over onder andere de energievoorziening in zijn datacenters maar maakt er nu serieuzer werk van door zich aan te sluiten bij het Open Compute Project. Het zoektechnologieconcern gaat onder andere meedraaien in het OCP Open Rack project, waarbij het energiezuiniger gebruik van 48 volt stroomdistributie naar datacenter-racks centraal staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-10T11:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.