Cofely Nederland wordt Engie Services

Technisch dienstverlener en datacenterexploitant Cofely gaat verder onder de naam Engie Services. Het Franse moederbedrijf GDF Suez veranderde vorig jaar al zijn naam in Engie waarmee het wil benadrukken dat het een op energieterrein innovatief concern is geworden.

Engie Services richt zich op het ontwikkelen van innovatieve technologie-oplossingen en diensten, die bedrijven helpen hun bedrijfsprocessen duurzaam te verbeteren. Han Blokland, voorheen hoofd van Cofely Nederland, is benoemd tot algemeen directeur Engie Nederland. In deze positie is hij verantwoordelijk voor zowel Engie Services als Engie Energie.

Engie telt wereldwijd 152.900 medewerkers en heeft een omzet van circa tachtig miljard euro. Engie Services, voorheen Cofely, telt zo’n zesduizend werknemers en behaalde in 2015 een omzet van bijna 1,2 miljard euro.

Datacenters en IoT

Ingenieurs- en installatiewerk vormt het hart van Engie Services, waarbij het zich heeft gespecialiseerd in duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. De afgelopen jaren heeft het bedrijf in dit kader ook een positie gebouwd als bouwer en exploitant van datacentra, onder andere in Maastricht en Roermond. Als dochteronderneming van het Franse nutsconcern Engie (voorheen GDF Suez) beschikt het over veel kennis van energie- en koelingsvoorzieningen. Daarnaast biedt Engie Services steeds meer toepassingen voor internet of things (IoT), onder andere in gebouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-21T15:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.