Dimension Data levert SESVanderHave nieuw datacenter

Datacenter

Ict-dienstverlener Dimension Data helpt biotechbedrijf SESVanderHave te migreren naar een nieuw datacenter. Het biotechbedrijf had door zijn groei behoefte aan een groter datacenter. Dimension Data levert eind mei het datacenter op in Tienen. Hiervoor is een overeenkomst getekend van 1,2 miljoen euro. Het contract bedraag een looptijd van vijf jaar.

SESVanderHave is actief in de suikerbietenzadensector. Omdat het bedrijf de voorbije jaren groeide, zowel in mensen als infrastructuur, had het nood aan een groter datacenter. Het schakelde Dimension Data in voor de bouw van een nieuw datacenter. Het bestaande datacenter van SESVanderHave blijft behouden als disaster recovery site.

In beide datacenters wordt het EMC VNX storage-systeem gecombineerd met componenten als het Cisco UCS-serverplatform (Unified Computing System) en Cisco Nexus switches. Bovenop implementeert Dimension Data een EMC VPLEX virtualisatielaag zodoende een active-active datacenter architectuur gecreëerd kan worden.

De bouw en de installatie van de passieve componenten (airco, bekabeling, dieselgenerator, UPS), tevens door Dimension Data uitgevoerd, zijn achter de rug. Momenteel is Dimension Data bezig met het implementeren van de Cisco Nexus switches. Daarna volgt de implementatie van de EMC systemen. Het nieuwe datacenter wordt naar verwachting eind mei opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-24T12:36:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.