IBM en Rittal bouwen Tier III-datacenter Inventx

Inventx is een Zwitserse it-partner voor banken en financiële instellingen. Het bedrijf had een nieuw geo-redundant datacenter nodig en schakelde daarvoor automatiseerder IBM en Rittal, de Duitse leverancier van datacentermiddelen, in. Met de twee opgeleverde computerlocaties bespaart Inventx tevens op de ruimte en energiekosten.

Eén van de redenen voor dit project waren de eisen van Finma, de Zwitserse toezichthoudende instantie voor de financiële markt, met betrekking tot de geografische locatie en afstand tussen twee computerruimten. Tot nu toe exploiteerde Inventx twee datacenters vlakbij elkaar in Chur, maar die afstand was in de ogen van Finma niet groot genoeg. IBM en Rittal hebben vervolgens op twee locaties in Oost- en Zuidoost-Zwitserland nieuwe computerruimten ingericht.

Op de twee locaties worden de TS IT-racks van Rittal gebruikt. De serverracks maken een compacte inbouw van it-componenten mogelijk en dragen op die manier bij aan een compactere it-omgeving. Dit resulteert onder andere in kortere afstanden tussen opslag-, netwerk- en servercomponenten.

Koeling

Samen met Rittal en Inventx ontwikkelde IBM het klimaatconcept. In Chur zorgen Rittal LCP Inline-koelsystemen en een ‘hot cube’ ervoor dat de it-systemen constant op een lage bedrijfstemperatuur worden gehouden. Een ‘cold cube’ in de computerruimte in St. Gallen zorgt voor een energie-efficiënte koeling. IBM en Rittal hebben daarnaast een intelligent systeem voor kabelmanagement geïmplementeerd dat it-managers in staat moet stellen om onderhoud en systeemuitbreidingen efficiënt uit te voeren.

Tier III

De beide computerruimten hebben elk de Tier III-classificatie. Dit betekent een fouttolerantie van bijna 100 procent en een zeer hoge mate van betrouwbaarheid. De onderbrekingsvrije voeding (ups) en krachtige dieselaggregaten beperken bovendien de kans op uitval en dataverlies. ‘De ups en de nieuwe koelinstallatie kunnen het vaak hoge stroomverbruik in computerruimten verlagen met in totaal 25 procent. Inventx bespaart daardoor enkele tientallen procenten aan bedrijfskosten,’ aldus Jörg Schanze van IBM Zwitserland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-27T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.