Facebook en Equinix werken aan nieuw ecosysteem

Voyager-project speelt in op 5G, IoT en virtual reality

5G

Datacenterdienstverlener Equinix en Facebook stappen samen in het Voyager-project. Binnen dit project ontwikkelt Facebook de volgende generatie netwerkapparatuur waardoor het bedrijf klaar is voor technologische ontwikkelingen zoals 5G mobiele netwerken, internet of things en virtual reality. De door Facebook ontwikkelde apparatuur staat inmiddels al in twee datacenters van Equinix.

De apparatuur die inmiddels in de Equinix-datacenters staat, betreft packet-optical switches. Deze netwerkapparaten ontvangen, verwerken en versturen data over netwerken. Voyager is een combinatie van verschillende datatransporttechnologieën: dwdm, via router, switch en compute. De eerste resultaten van het versturen van data via Voyager-technologie laat volgens de bedrijven zien dat er geen data verloren gaat en er significant kosten bespaard worden, door het uitsplitsen van software en hardware in het nieuwe netwerkmodel.

Equinix zal, samen met Facebook en andere partijen in de industrie, hardware en software blijven ontwikkelen in het Telecom Infra Project (TIP) en deze implementeren in hun infrastructuur en het open ecosysteem TIP. Het project, in februari aangekondigd tijdens het Mobile World Congress, moet leiden tot een beter en wereldwijd ecosysteem voor hardware en software. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-15T09:31:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.