Deutsche Telekom stoot Strato af aan United Internet

Detail van datacenter Strato (foto: Strato)

Deutsche Telekom blijkt zijn dochteronderneming Strato te willen verkopen aan het eveneens Duitse United Internet. Het telecomconcern had het webhostingbedrijf in 2009 overgenomen van Freenet voor 275 miljoen euro maar wil er nu alweer vanaf. Het krijgt nu zo'n zeshonderd miljoen euro voor Strato, dat zo’n twee miljoen klanten in voornamelijk Duitsland en Nederland heeft. De transactie wordt naar verwachting in het eerste helft van 2017 afgerond.

Voor Strato wordt een aparte holding opgericht waarin naast internetserviceprovider United Internet de investeringsmaatschappij Warburg Pincus een belang neemt. Het Duitse bedrijf heeft een omzet van zo'n 127 miljoen euro. Met de aankoop vergroot United Internet zijn positie in Duitsland en krijgt het toegang tot de Nederlandse hostingsmarkt voor het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Deutsche Telekom zocht een koper voor Strato omdat het op korte termijn geen mogelijkheden meer zag voor verdere schaalgrootte op de Europese markt. Het concern probeerde eerder dit jaar Host Europe Group over te nemen, maar viste naast het net omdat het Amerikaanse GoDaddy een beter bod deed.

Strato blijft wel onder de vlag van United Internet de hosting verzorgen van de Magenta-cloud binnen de Telekom Group voor Duitse mkb-klanten. Daarnaast heeft Deutsche Telekom nog het grote it-onderdeel T-System dat clouddiensten aan de grootzakelijke markt biedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-03T15:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.