Linx rondt overname telecomtak aan Citic af

Linx Telecommunications heeft de verkoop van zijn telecomtak aan het Chinese Citic Telecom afgerond. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Amsterdam, gaat zich richten op de uitbreiding van zijn datacenter- en cloud-activiteiten in Polen en Rusland. De overname werd medio vorig jaar reeds aangekondigd.

Het in Amsterdam gevestigde Linx werd in 2000 opgericht. Het bedrijf is exploitant van datacenters in Warschau, Moskou en Sint-Petersburg. Linx besloot zo’n 18 maanden geleden om zijn telecommunicatie- en datacenteractiviteiten op te splitsen en op zoek te gaan naar een strategische koper voor zijn telecomtak. De keuze viel op Citic Telecom, waarbij Linx via de aansluiting van zijn datacenters rechtstreeks toegang krijgt tot de Chinese markt.

Citic Telecom is een bedrijf dat grotendeels eigendom is van de Chinese Citic Group. De overname past binnen de strategie van de Chinese overheid, bekend onder de naam ‘One Belt – One Road’. Dit programma richt zich op ontwikkelings- en investeringsprojecten in landen aan de voormalige zijderoute. Door de overname van Linx Telecom verbindt het Citic Telecom CPC-netwerk nu Europa, Rusland en Centraal-Azië met het eigen netwerk in Azië, waaronder China.

Met de overname van de telecomdivisie van Linx breidt het bedrijf, dat al actief was voor multinationals in West-Europa, zijn netwerk uit tot heel Europa. Met hulp van de investeerders Asian Infrastructure Investment Bank en Silk Road wil Citic Telecom de komende drie jaar een netwerkinfrastructuur aanleggen die geheel Azië, Europa en Afrika omvat.

De zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië, waarlangs handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-06T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.