Dataverkeer EU-organisaties stijgt met 44 procent

data science business intelligence

Dataverkeer tussen bedrijven in Europa stijgt jaarlijks met zo’n 44 procent naar meer dan 1450 Terabit per seconde (Tbps) in 2020. Hiermee is het continent verantwoordelijk voor meer dan 29 procent van de interconnectie-bandbreedte wereldwijd.

Dit blijkt uit de Global Interconnection Index van datacenterdienstverlener Equinix. Via interconnectie kunnen bedrijven hun digitale diensten integreren met providers en partners, waardoor ze realtime met elkaar kunnen samenwerken. Interconnectiebandbreedte wordt gedefinieerd als de mogelijkheid om data uit te wisselen via directe private verbindingen op uitwisselingspunten die zich in netwerk-neutrale collocatiedatacenters bevinden.

Terwijl Londen naar verwachting de grootste interconnectiemarkt blijft in Europa, zal Frankfurt Amsterdam rond 2020 waarschijnlijk inhalen als de een-na-grootste Europese interconnectiemarkt, gevolgd door Parijs. Deze positie van Frankfurt is volgens Equinix te danken aan het goede vestigingsklimaat voor de bancaire wereld.

Sectoren

De branche banken- en verzekeraars zal naar verwachting groeien naar 259 Tbps aan bandbreedte in 2020. Daarmee haalt deze sector cloud- it services in (203 Tbps), waarbij de telecomsector nog net aan de leiding blijft (260 Tbps). De grootse Europese groei wordt verwacht in de sectoren zorg en life sciences (groei van 75 procent naar 51 Tbps in 2020) en energie- en nutsbedrijven (65 procent groei naar 89 Tbps ).

Equinix, dat onlangs een datacenter op het Amsterdamse Science Park opende, is actief in vierenveertig markten, verspreid over vijf continenten. De Amerikaanse onderneming is opgericht in 1998.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-17T09:46:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.