Automation breidt datacenters Cern uit

Automation uit Halle gaat tien datacentermodules aan Cern leveren. Hiermee kan het Europees Centrum voor Kernonderzoek meer informatie opslaan en beheren ‘tegen een aanvaardbare kost en binnen een korte leveringstermijn’. De extra capaciteit wordt ingezet binnen twee experimenten. De overeenkomst heeft een waarde van tien miljoen euro.

Voor de experimenten Large Hadron Collider’s (LHCb) en Alice had Cern meer capaciteit nodig voor data-analyse in real-time. Hierbij kiest het voor een uitbreiding op de huidige datacenters met de zogenaamde prefabricated datacenter modules van Automation. De bouw van nieuwe datacenters wordt hiermee uitgesloten. 

Automation levert deze datacentermodules ook aan Proximus. Die gebruikt het in het fiber to the home (ftth)-project. De modules zijn stiller en helpen om in woonwijken te voldoen aan de geluidseisen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-02T11:32:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.