Unix-Solutions opent tweede datacenter in Leuven

Manu Drieghe (links) en Steven Bens

Oprichter en managing director Steven Bens blijft Unix-Solutions uitbreiden en creëert met het tweede datacenter in Leuven nog eens ruimte voor 72 severracks. Opvallende nieuwe klant is voetbalclub KV Mechelen.

Steven Bens begon in augustus 2005 met Unix-Sulutions als bijberoep. Hij werkte immers bij Netlog als Field & Network Manager. Later ging hij toch voluit voor z’n eigen zaak, richtte in 2013 in Nossegem (Zaventem) een eerste datacenter op met een capaciteit van 182 serverracks. Met het nieuwe pand op het bedrijvenpark in Haasrode bij Leuven beschikt hij niet alleen over back-upmogelijkheden, maar ook over bijkomende capaciteit met uitbreidingsmogelijkheden tot 144 serverracks.

Het nieuwe datacenter is overgenomen van Mobistar (Orange). Het gebouw werd echter volledig gestript en opnieuw uitgebouwd om aan alle nieuwe normen te voldoen. Unix-Solutions biedt niet alleen serverruimte maar ook web- en mailhosting, virtual private servers, dedicated services, co-location en it-housing. Klanten zijn vooral webondernemingen, vaak geen eindklanten. Toch heeft Unix-Solutions onlangs KV Mechelen opgetekend.

Unix-Solutions gaat dit jaar voor een omzet van 1,5 miljoen euro en hoopt zelfs mede dankzij de opening in Leuven op twee miljoen in 2019. Inmiddels heeft Manu Drieghe zich als partner ingekocht in Unix-Solutions dat vandaag zeven medewerkers telt maar ook hier nog uitbreidt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-19T08:18:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.