CyrusOne bouwt derde datacenter in Frankfurt

Datacenter

Datacenteraanbieder CyrusOne bouwt een nieuw rekencenter in het Frankfurt. Het is de derde vestiging voor het Amerikaanse bedrijf in de Duitse stad. Frankfurt III moet in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn en is goed voor 11.990 vierkante meter aan oppervlakte.

‘Duitsland is een belangrijke Europese markt voor CyrusOne en Frankfurt is een belangrijke basis’, vertelt Tesh Durvasula, voorzitter Europa bij CyrusOne. ‘De stad is net als Londen, New York en Hongkong, een belangrijke financiële markt voor het bedrijf. De Duitse datacentermarkt is gegroeid en zal naar verwachting verder groeien. Het is momenteel de tweede grootste datacentermarkt in Europa qua capaciteit en jaarlijkse benutting. Gezien deze factoren hebben we besloten een derde datacenter te bouwen om zowel hyperscale-klanten als lokale bedrijven extra capaciteit te bieden.’

Het nieuwe centrum moet in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn. Het bestaat uit twee aangrenzende gebouwen van vier verdiepingen. Dit is goed voor 11.500 vierkante meter aan technische ruimtes. Frankfurt III is op een halve kilometer afstand gevestigd naast de andere centra Frankfurt I en Frankfurt II van respectievelijk 4.962 en 8.395 vierkante meter). De centra staan in de Sossenheim-buurt.

Europese groei

Naast dit nieuwe centrum in Frankfurt werkt CyrusOne aan andere uitbreidingen in Europa. Zo bouwt het een datacentrum in Polanenpark, gevestigd net buiten Amsterdam. Amsterdam I bestaat uit twee gebouwen, waarbij één bestaat uit drie en de ander uit twee verdiepingen . In totaal is het rekencentrum goed voor 29.350 vierkante meter aan vloeroppervlakte.

Ook bouwt CyrusOne een datacentrum in Dublin (33.445 vierkante meter) en worden in Londen binnenkort twee centra opgeleverd. De organisatie laat weten dat actief te zoeken naar nieuwe locaties voor datacentra in Europa.

CyrusOne beschikt over datacentrums wereldwijd, verspreid over de VS (37, waarvan vier in ontwikkeling), Azië (zes) Zuid Amerika (drie) en Europa (elf).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-13T10:46:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.