Backblaze opent datacenter in Amsterdam

Inrichting datacenter van Backblaze.

De Amerikaanse cloud-opslag- en back-up-aanbieder Backblaze heeft een datacenter geopend in een locatie van Interxion in Amsterdam. Het bedrijf wil zijn klanten de mogelijkheid bieden hun data op te slaan in Europa. Backblaze maakte een tour langs tien datacenteraanbieders in België, Ierland en Nederland.

Tot nu toe konden klanten van Backblaze alleen een Amerikaans account openen; het bedrijf heeft drie datacenters in de Verenigde Staten: twee in de regio Sacramento (Californië) en één in de regio Phoenix (Arizona). Met de opening van het datacenter in Interxion wil het cloud-opslagbedrijf klanten de keuze bieden hun data ook in Europa op te slaan, bijvoorbeeld omdat regelgeving daarom vraagt. Een hybride opslagbeleid over de vier datacenters is ook mogelijk.

Het bedrijf bezweert dat de data die klanten via hun account bij het Amsterdamse Backblaze-datacenter opslaan, Europa nooit zullen verlaten, tenzij een klant daar toestemming voor geeft.

Backblaze heeft zo'n tien datacenteraanbieders in Nederland, Ierland en België bezocht en koos uiteindelijk voor een Interxion-locatie in Amsterdam. Daar was een goede klik met het personeel dat er werkt, schrijft het bedrijf in een blog. Datacenteradviseur Upstack begeleidde het proces.

Het Amerikaanse bedrijf claimt goedkopere tarieven voor cloud-opslagdiensten te hanteren dan AWS, Microsoft en Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-23T11:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.