Engie neemt datacenter over van Open Line

Datacenter in Landgraaf

Engie heeft het datacenter van Open Line in Landgraaf overgenomen. Het betreft een Tier-3-achtig datacenter vergelijkbaar met het datacenter van Engie op Maastricht Airport. De technisch dienstverlener en energiebedrijf beheerde al de technische installaties voor dit datacenter. Het komende jaar zal Engie extra investeren in beide datacenters.

De overname van het Open Line-datacenter past in de strategie van Engie om meer Edge-datacenters te ontplooien als antwoord op de huidige vraag naar digitalisering en internet of things (iot). Huidige en nieuwe klanten van het Engie-datacenter in Maastricht Airport zullen vanaf nu synchroon of asynchroon kunnen twinnen en hebben hiermee actieve regionale back-up en uitwijkmogelijkheden. Open Line gaat een zevenjarige housing-overeenkomst aan met Engie.

Open Line is een Nederlandse ict-dienstverlener, met het hoofdkantoor in Maastricht en vestigingen in Landgraaf, Eindhoven, Capelle aan den IJssel en Amsterdam. Het afstoten van het datacenter, dat in 2012 werd geopend, geeft het bedrijf de ruimte om meer focus te leggen op de managed services dienstverlening, laat Open Line weten.

Groene stroom

Voor Engie betekent de overname een uitbreiding van de datacenteractiviteiten. Het komende jaar wordt er extra geïnvesteerd in beide datacenters. De investeringen zijn bedoeld om de technische dienstverlening te borgen. Denk aan alles wat nodig is voor de core-techniek van een datacenter: toegangsbeveiliging, camerabeveiliging, noodstroomvoeding (UPS) en koeling. Ook gaat extra aandacht uit naar de uitbreiding van cybersecurity.

Engie levert zelf de groene energie voor beide datacenters. Dat doet het bedrijf ook voor het hyperscale datacenter van Google in het Belgische Bergen.

Edge

Volgens het bedrijf zijn edge-datacenters zijn ‘dicht bij de bron’ datacenters (letterlijk: aan de rand van de stad of regio) en zullen ze de komende jaren steeds belangrijker worden. Niet alleen om te voldoen aan de grotere vraag vanuit de markt door de sterke opkomst van iot, maar ook nog steeds voor traditionele colocatie-doeleinden. Nieuwe datacenter-overnames sluit Engie daarom niet uit.

Engie Nederland is een services- en energiebedrijf dat bestaat uit Engie Services (voorheen Cofely) en Engie Energie. Engie Nederland is onderdeel van de Franse beursgenoteerde Engie Groep, vroeger GDF Suez geheten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-04T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.