Equinix koopt 'bare metal expert' Packet

Deal handen schudden overname

Equinix neemt het Amerikaanse Packet over, een platform voor bare metal automation. Met deze overname wil de datacentergigant klanten helpen om eenvoudiger gebruik te maken van hybride multicloud-architecturen. De transactiewaarde van de overname is 335 miljoen dollar. Packet blijft als zelfstandig merk onder de Equinix-vlag bestaan.

Het is de bedoeling de technologie van Packet te combineren met Platform Equinix, een van 's werelds grootste platforms voor (onderling verbonden) datacenters en zakelijke ecosystemen. Equinix wil grote ondernemingen helpen om hun digitale infrastructuur snel uit te rollen, terwijl de integratie met de publieke cloud is gewaarborgd.

Bare-metal-as-a-service stelt bedrijven in staat om snel fysieke infrastructuur aan de randen van het netwerk (edge) uit te rollen. Dit kan nodig zijn voor diensten die een korte reactietijd (low latency) behoeven.

Equinix heeft zijn Nederlandse datacenters staan in Amsterdam, Zwolle en Enschede. Zachary Smith, de voormalig topman van Packet, wordt algemeen directeur van de bare metal-tak binnen Equinix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-12T17:40:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.