Dell geeft tips voor ontsmetten datacenter

Computergigant Dell Technologies heeft richtlijnen opgesteld voor het reinigen van apparatuur in datacenters. Volgens de onderneming kan dit relevant zijn in het licht van mogelijke besmettingen met het corona-virus. De richtlijnen lopen uiteen van het dragen van wegwerphandschoenen en hoe een scherm het beste kan worden schoongemaakt tot en met het gebruik van chemicaliën.

Eerder al had Dell aangegeven hoe je computerapparatuur schoon maakt; dit is nu aangevuld met aanwijzingen voor het reinigen van servers, storage, hyperconverged apparatuur en netwerkonderdelen.

Hoewel datacenters gewoonlijk apparatuur bevat dat nauwelijks wordt aangeraakt en de uitbaters een ‘clean room’-politiek volgen, kan het in ‘corona-tijden’ nodig zijn dat de apparatuur gesteriliseerd moet worden. Overigens raadt de onderneming dan aan om de schoonmaak te laten doen door een professionele onderneming. Mocht zo’n firma niet voorhanden zijn, dan moet volgens Dell uitermate voorzichtigheid worden betracht met het steriliseren en desinfecteren van apparatuur.

De richtlijnen van Dell staan hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-23T16:37:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.