Samsung: vraag naar geheugenchips neemt toe

Datacenters breiden capaciteit uit

Samsung ziet de verkoop van chips voor laptops en datacenters stijgen nu iedereen zit thuis te werken. Vooral geheugenchips zijn in trek. De toename compenseert de klap die het elektronicaconcern krijgt van de teruglopende vraag naar smartphones en tv's. 's Werelds grootste fabrikant van halfgeleiders zag haar winst over het eerste kwartaal iets toenemen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet nam met vijf procent toe.

Samsung is het eerste grote tech-concern dat zijn financiële resultaten over de eerste drie maanden van dit jaar bekendmaakt. Verwacht wordt dat het tweede kwartaal moeilijker zal worden nu veel winkels gesloten zijn en de vraag naar smartphones en tv's op een laag pitje is komen te staan. Vooral de luxe Galaxy-modellen met hun hoge winstmarges verkopen minder. Ook Foxconn, die veel aan Apple levert, begint de verminderde belangstelling te merken.

Analisten zien de vraag naar geheugenchips nog wel even krachtig blijven. De prijzen hiervan stijgen omdat veel datacentra internetdiensten zoals streaming en cloud computing ondersteunen. De noteringen van dram-geheugenchips zijn sinds januari met 3,5 procent omhoog gegaan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-07T11:56:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.