LCL neemt datacenter Atos over

Datacenterspecialist LCL investeert 5,5 miljoen euro in de overname en modernisering van het datacenter van Atos in Huizingen.

Met de overname van het datacenter in Huizingen beschikt LCL over zijn vierde datacenter in ons land, na Aalst, Antwerpen en Diegem. LCL werft twee extra personeelsleden aan en zal het datacenter runnen met zijn team.  

De deal komt voort uit de focus van Atos, die ligt op it-diensten en beveiligde digitale platformen. ‘Het bouwen en het beheren van een datacenter is een specialisatie op zich en vereist een specifieke expertise’, vertelt Patrick Hendrickx, director infrastructure & data management bij Atos Belux. ‘Daarom zijn we voor ons datacenter in Huizingen op zoek gegaan naar een professionele co-locatiepartner die het beheer van het datacenter voor zijn rekening neemt.’

Atos behoudt weliswaar de eindverantwoordelijkheid over de totale dienstverlening naar zijn klanten. De tewerkstelling in Huizingen zal ongeveer twee fulltime equivalenten zijn, verdeeld over alle profielen in LCL’s team.

Tier 3

Het Atos-datacenter in Huizingen wordt dus de vierde locatie van LCL, en de derde rond Brussel. Schaal is belangrijk in de datacenterwereld, omwille van de grote investeringen die met een datacenter gemoeid gaan. Met deze hele transactie rond het vierde datacenter is een totaal budget van 5,5 miljoen euro gemoeid. 

LCL neemt het datacenter op in haar portfolio onder de naam ‘LCL datacenter Brussels South’. Het zal het datacenter laten opereren op tier 3, het niveau van de andere LCL datacenters.

Enkel Atos

Dit vierde datacenter wordt volledig ingenomen door Atos en zijn klanten, dus er is vandaag geen ruimte voor andere partijen. Er is wel ruimte om bij te bouwen. ‘We willen niet alleen groeien via de uitbreiding van onze bestaande datacenters, maar ook via datacenters op bijkomende locaties’, aldus Laurens van Reijen, ceo van LCL.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-14T08:44:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.