Vantage Data Centers investeert fors in Europa

Naast overnames ook nieuwe datacenters bouwen

Het in aanbouw zijnde datacenter van Vantage (Etix) in Offenbach

De Amerikaanse datacenterexploitant Vantage Data Centers heeft zijn positie op de Europese markt versterkt met de overname van Next Generation Data (NGD). Dit is een datacenteruitbater uit Cardiff in Wales. De overname past in het ambitieuze plan een positie in Europa op te bouwen. Vantage kondigde begin februari hiervoor zo'n twee miljard dollar te reserveren.

NGD is een 2007 opgerichte datacenterdienstverlener uit Wales. In het bedrijf stapte Infravia Capital Partners in. De investeerder heeft nu zijn aandelen samen met die van de twee oprichters verkocht aan Vantage Data Centers. Die wordt weer financieel ondersteund door Digital Colony Partners en aantal andere informele investeerders.

Vantage nam in februari al de Duitse datacenteraanbieder Etix Everywhere over, dat onder andere een nieuw datacenter in Offenbach (bij Frankfurt) neerzet. Bij die overname kondigde het Amerikaanse bedrijf twee miljard dollar te pompen in de Europese datacenterindustrie. Behalve het kopen van datacenters investeert Vantage in het bouwen van dit soort grote computerkrachtcentrales. Er staan datacentercampussen op de planning voor Berlijn, Milaan, Warschau en Zürich. Andere datacenterhubs, zoals Amsterdam en Parijs, zijn nog niet genoemd.

Josh Buis, die de verkoop en business development-takken binnen Vantage leidt, zegt hierover in een reactie: 'Wij kijken continu naar strategische kansen om verder te groeien. De huidige investeringen in Europa zijn een directe respons op de behoeften van onze internationaal opererende klanten. Maar in de toekomst willen we ook een positie opbouwen in de rest van de FLAP-markt, inclusief Londen, Amsterdam en Parijs, om onze klanten te kunnen blijven volgen.' (FLAP is de afkorting voor de vier grootste datacenterhubs Frankfurt, London, Amsterdam en Parijs. Red.) 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-14T13:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.