Westpole verhuist datacenter naar Unix Solutions

It-dienstverlener Westpole heeft zijn datacenteractiviteiten in Woluwe verhuisd naar het datacenter Unix Solutions. Het is één van de drie datacenters die Westpole in gebruik heeft.

De drie Belgische datacenters maken deel uit van Wespace, het Europese cloudaanbod van Westpole. Wespace wil hiermee, zo klinkt het bij het bedrijf, een hybride alternatief bieden voor ‘het vaak overgestandaardiseerde publieke-cloudaanbod. Het huidige aanbod zelf zal binnen tien jaar niet meer alle data kunnen hosten’, stelt Westpole in het persbericht naar aanleiding van de overstap naar Unix Solutions.

Westpole is een afsplitsing van Iris Group die it- en clouddiensten aanbiedt. Unix Solutions is een relatief nieuwe speler op de Belgische datacenter-markt, dat in Zaventem een zogenaamd tier 3-datacenter aanbiedt.

Volgens Dirk De Boeck, directeur managed services bij Westpole, werd alle infrastructuur op drie dagen tijd succesvol gemigreerd. ‘We hebben de klok rond gewerkt om alles zo snel mogelijk operationeel te krijgen’, aldus De Boeck. Westpole beschikt in Zaventem over een zogenaamde 'private room' bij Unix Solutions en is dus naar eigen zeggen vrij om de infrastructuur uit te breiden en bijvoorbeeld servers of netwerkapparatuur te vervangen of toe te voegen, zonder dat daarvoor extra toestemming van de datacenter-exploitant nodig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-03T10:06:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.