Maarten de Roos leidt Circular IT Groep

Recent nieuwe overnames van EmXcore (NL) en CTG Circular (BE)

Maarten de Roos

Werd vorige week bekend dat Wilco van Bezooijen (Xerox) overstapt naar Circular IT Groep als commercieel directeur, nu meldt dit bedrijf de aanstelling van Maarten de Roos als algemeen directeur. Hij komt van Bouwatch, de camerabewaker van bouwplaatsen, vandaan en gaat de verdere Europese expansie handen en voeten geven. Vorige maand maakte de specialist in refurbishing van ict-apparatuur melding van twee nieuwe overnames: EmXcore (NL) en CTG Circular (BE).

Maarten de Roos begon zijn carrière in consulting bij DiamondCluster (nu Oliver Wyman) en PWC, waarna hij de overstap maakte richting een aantal technologie-gedreven dienstverleners, waaronder Bouwatch. Onder zijn leiding groeide deze bouwplaatsbewaker-op-afstand van een Nederlands bedrijf met 27 werknemers uit tot een internationale organisatie met ruim vierhonderd man.

De Roos' expertise op het gebied van internationale uitbreiding en versnelde groei sluit aan bij Circular IT Groups ambitie om in Europa een toonaangevend bedrijf te worden op het gebied van duurzame it. Hij neemt het stokje over van interim ceo Jean-Pierre Verhoeven.  

Circular IT Group is in 2022 voortgekomen uit de combinatie van twee Nederlandse organisaties, Maxicom IT Distribution en Aliter Networks, financieel ondersteund door  Waterland. Doel is om in de komende jaren te groeien naar een omzet van ruim driehonderd miljoen euro in de markt voor circulaire IT. Deze groei wordt ondersteund door een overnamestrategie.

EmXcore en CTG Circular

Tot de Circular IT Group behoren nu Maxicom IT Distribution, Aliter Networks, NEG-ITsolutions, CTC IT Solutions, iUsed, Stichting ITdonations, iRENT, TellusRem, emXcore en CTG Circular. De laatste twee bedrijven zijn afgelopen februari overgenomen. Het Amsterdamse EmXcore levert refurbished netwerkapparatuur van de merken Juniper en Arista. CTG Circular is een Belgisch bedrijf, sinds 1999 gespecialiseerd in het hergebruik van zakeljjke werkplekapparatuur. Het Mechelse CTG Circular is ook in Nederland actief.

De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Allerød (Denemarken), Almere, Amersfoort, Amsterdam, Mechelen (BE), Nieuwegein en Singapore. Momenteel zijn er zo'n driehonderd man werkzaam bij Circular IT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-01T13:21:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.