Datacenter United koopt Hasselt DC, bouwt in Kortrijk

Onderhandelingen gesprekken deal overname

Datacenter United, de Belgische aanbieder van colocatie-datacenterdiensten, heeft de twee Limburgse datacenters van Hasselt DC overgenomen. Daarnaast meldt het bedrijf dat het in de zuid-as van Kortrijk gestart is met de bouw van een nieuw datacentrum. Datacenter United wordt financieel ondersteund door de Antwerpse investeerder Tinc (The Infrastructure Company) die medio 2020 als meerderheidsaandeelhouder instapte.

Datacenter United beschikt over zes locaties in Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Dit aantal wordt na de overname van Hasselt DC en de bouw van een nieuw datacenter in Kortrijk uitgebreid naar negen.

'Voor onze klanten betekent dit dat we een nog betere geografische aanwezigheid en schaalvoordelen kunnen garanderen', stelt Friso Haringsma, algemeen directeur van Datacenter United. Middels de acquisitie van de Hasseltse datacenters versterkt het Antwerpse bedrijf zijn positie in (Belgisch) Limburg. De aanwezigheid van meerdere glasvezel- en connectiviteitspartners maakt dat de datacenters een goede uitvalsbasis vormen om datacenterdiensten te leveren aan de rest van België en de buurlanden Nederland en Duitsland. De bouw van de locatie in Kortrijk is bedoeld om de lokale Vlaamse en Waalse markt én de Noord-Franse regio van digitale diensten te voorzien.

Haringsma richtte Datacenter United in 2010 op, samen met technisch directeur Ogy Smet. Haringsma is in Friesland geboren maar verhuisde op jonge leeftijd naar de Antwerpse Kempen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-10T11:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.