Zorg-ICT scoort best bij Agfa-Gevaert

Verbeteren

Beeldverwerkingsgroep Agfa-Gevaert zet na een aantal heel moeilijk jaren, de weg van het herstel verder in. Met een nettowinst van 33 miljoen euro doet de groep het heel wat beter dan de voorbije jaren. Herstructureringen liggen hier aan de basis. De it-divisie binnen Agfa HealthCare draaide de beste cijfers.

Ook de omzet ging 3,9 procent de hoogte in tot een mooie 661 miljoen, al blijft het einddoel een omzet van drie miljard op jaarbasis. De groei komt voornamelijk voort uit de groei bij twee peilers: de inkjetprinters van de divisie Agfa Graphics en de radiografie/it-activiteiten bij Agfa HealthCare. 

De op it-gebaseerde afdeling Afga HealthCare presteerde het best, met een omzetgroei van 6,6 procent. De traditionele filmactiviteiten blijven wel in zwaar weer en blijven elk jaar gestaag dalen.

Agfa-Gevaert toont zich ook tevreden met de ‘stevige nettowinst, die onze operationele verbeteringen en het succes van onze reorganisatie-inspanningen weerspiegelt’. Agfa-Gevaert boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 33 miljoen euro, tegen negen miljoen in dezelfde periode vorig jaar. ​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-16T08:00:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.