België stijgt in de Global Open Data Index

België maakt een fikse sprong vooruit als het open data aankomt. België realiseert een stijging van de 53ste naar de 35ste plaats op de 'Global Open Data Index' van Open Knowledge. Deze index meet de staat van open data bij 122 landen. In België is 43 procent van de meegerekende data opengesteld.

De stijging op de index is voornamelijk te danken aan het openbaar maken van de nationale statistieken bij Statbel, het beschikbaar maken van de verkiezingsuitslagen en de mapviewer van het NGI.

43 procent van de meegerekende data in België zijn ondertussen opengesteld. Een toekomstige stijging ligt nog in het verschiet. De regering keurde immers recent de open data strategie goed, die stelt dat data standaard open dienen te zijn.

'Het is onze ambitie om volgend jaar opnieuw vooruit te gaan', zegt Minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo. 'Met de nieuwe Federale Open Data Strategie zal dat ook lukken. Door meer overheidsdata vrij te geven krijgen burgers en bedrijven extra mogelijkheden om creatieve toepassingen te ontwikkelen. Op die manier stimuleren we innovatie en versterken we het digitaal ecosysteem in ons land.'

Taiwan prijkt op nummer één in de rangschikking, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-10T13:21:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.