Overheid stapt over op elektronische facturatie

Dit artikel delen:

De Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie Fedict heeft het licht op groen gezet voor de uitrol van het elektronisch facturatieplatform dat Belgische overheden binnenkort moet toelaten elektronische facturen te ontvangen van alle leveranciers, ongeacht het platform of netwerk dat ze gebruiken. Babelway, een ontwikkelaar van software voor documentbeheer, zal het e-invoice pilootproject Mercurius omzetten naar een volwaardig e-invoice platform dat voldoet aan de Europese standaarden van OpenPeppol. OpenPeppol wordt momenteel al gebruikt in vijf landen.

Deze uitrol past in het plan van minister Alexander De Croo, verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. Alexander De Croo: 'Als belangrijke afnemer van producten en diensten, zijn de Belgische overheden een bepalende speler. Elektronische facturatie kan enkel een succes worden als de Belgische overheden meedoen. Met deze beslissing sluit België zich aan bij een kopgroep van Europese landen die elektronische facturatie organiseren volgens de Europese standaarden.'

Sinds 2013 werkt Fedict aan elektronische facturatie en in augustus van dit jaar werd er een overheidsopdracht uitgeschreven die recent gewonnen werd door Babelway. In het eerste kwartaal van 2016 is de oplevering van het platform voorzien. Het platform brengt een besparing van 3,5 miljoen euro met zich mee gezien de verregaande efficiëntiewinst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-22T09:24:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.