Yuki sluit succesvol jaar af in België

Dit artikel delen:
Succes

Het boekhoudplatform Yuki heeft in het afgelopen jaar ruim negenhonderd Belgische klanten weten op te tekenen. Daarnaast is de organisatie in Antwerpen gegroeid naar zeven medewerkers. De groei van het bedrijf komt doordat digitale facturatie steeds meer de norm wordt in boekhouding.

Yuki is een online platform voor boekhouden. Het Rotterdamse bedrijf breidde in 2014 uit naar België en opende een kantoor in Antwerpen. Sinds dien heeft het een snelle groei gerealiseerd. Zo heeft het bedrijf het afgelopen jaar ruim negenhonderd klanten toegevoegd. Daarnaast is het team uitgebreid tot zeven medewerkers. Deze snelle groei onderstreept het toenemende belang van automatisatie in de boekhouding. Een rendementswinst van vierhonderd procent behoort tot de mogelijkheden.

Geautomatiseerde boekhouding

Marc Coppens van Yuki België geeft op Made in Antwerpen aan: 'Binnen nu en tien jaar is de volledige boekhouding geautomatiseerd. Hiervoor wordt intelligente software voor documentherkenning, met name Optimal Character Recognition (OCR) gebruikt. De volgende stap is nu Zero-Touch-Rule-Based Accounting, die door ‘machine learning technieken’ de robotisering van de boekhouding mogelijk maakt.'

En dit is wat er gebeurt met Universal Business Language (UBL), een computertaal die wordt gebruikt om digitale facturen tussen bedrijven uit te wisselen. Zowel de Belgische als Nederlandse overheid gebruiken deze standaard al voor hun eFacturatie.

De rol van de boekhouder zal door de ondersteuning van ict dan ook grondig veranderen in de toekomst. Er zullen heldere overzichten en rapportages gegenereerd worden die de boekhouder vertaalt en in acties omzet.

Yuki

Yuki is een platform voor kmo’s, accountants, boekhouders en vrije beroepen waarmee facturen snel gescand en in de boekhouding opgenomen kunnen worden. Yuki maakt gebruik van artificiële intelligentie om de facturen te herkennen en registreren en deze op te nemen in de boekhouding.

Yuki werkt volledig in de cloud en biedt door middel van een zelflerende centrale database met herkenningsregels een meerwaarde voor alle klanten. Alle gebruikers profiteren mee van het feit dat de database slimmer wordt.

The Yuki Company werd in 2007 opgezet door drie Nederlanders. Sinds 2014 is het actief op de Belgische markt onder leiding van Marc Coppens. Een jaar later opende Yuki ook een kantoor in Spanje. In totaal werken er ruim vijftig medewerkers voor het bedrijf. Zij bedienen momenteel 240 accountantskantoren en ruim zevenduizend ondernemers met het Yuki platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-04T11:47:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.