Trusto vertrouwt 'beveiligde archief' toe aan LCL

Wet en regelgeving

Trusto vertrouwt zijn hypergevoelig digitaal archief toe aan datacenterbedrijf LCL. Het gaat om juridisch tegenstelbare archivering, waarbij een document een unieke identiteit krijgt. Alle bewegingen rond dit unieke document worden tegenstelbaar geregistreerd, daarbij gebruik makend van het Iatis-principe (identificatie, authenticatie, timestamping, integriteit en storage).

Het Trust-platform, een Belgisch initiatief, is één van de best beveiligde platformen voor juridisch tegenstelbare archivering en communicatie wereldwijd. Het bedrijf achter Trusto, het Antwerpse AOD, deed een marktonderzoek om de beste housing-partner te selecteren, waarbij LCL als beste uit de bus kwam.

Juridische tegenstelbaarheid

Administraties zoals overheden, ziekenhuizen en banken, maar ook de gewone burger of kleine ondernemer, kunnen vanaf nu zelf vertrouwelijke elektronische documenten en data veilig opslaan en juridisch tegenstelbaar archiveren via hun eigen persoonlijke omgeving op Trusto. Zij kunnen de link naar een document of data elektronisch doorsturen, naar partijen die, mits identificatie en authenticatie gemachtigd zijn, deze in te laten kijken, op te laden, te bewaren of door te sturen. Dit is een ideaal platform om aangetekende zendingen digitaal te versturen. Alle bewegingen rond het document, of beter gezegd, de communicatie-historiek worden juridisch tegenstelbaar geregistreerd. Bij een aangetekende zending moet de gebruiker zich (in België) identificeren met zijn eID.

Gerechtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout is ttpo, oftewel trusted third party officer en één van de initiatiefnemers achter het Trusto-platform. Hij attesteert, samen met enkele collega's, als openbaar ambtenaar, het juridisch tegenstelbaar karakter van de documenten, data, en bewegingen van de documenten. 'De omgeving voor onze hardware moet solide en perfect zijn en aan de hoogste standaarden beantwoorden', aldus Van Buggenhout. 'Na marktonderzoek is LCL als beste housing partner uit de bus gekomen. Het datacenter van LCL in Diegem is Tier (++) gecertificeerd - de strengste norm op dit vlak - en functioneert in een volledig redundante omgeving. LCL beschikt ook over de ISO-certificaten voor milieubeheer en dataveiligheid. LCL garandeert bovendien te zullen blijven investeren in de infrastructuur en de technologische voorsprong die het heeft op concullega's te behouden.'
Andere partners van Trusto voor dit project zijn Group Joos met hun documentverwerker Joos Comsmail (gepersonaliseerde transactionele documenten) en HDS (Hitachi Data Systems) voor de hardware, met het HCP 500XL-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-14T08:58:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.