Qraqon lanceert tracker voor goederenwagons

goederenwagon

Kennisinstelling Qraqon uit Lubbeek heeft in samenwerking met een aantal Leuvense topbedrijven een 'tracker' voor goederenwagons ontwikkeld. De tracker, met de naam Winnetou, werkt op zonne-energie. Het product verbetert het wagonmanagement en maakt sneller spoortransport mogelijk.

Winnetou geeft de exacte positie van een goederenwagon weer, meet het gewicht van de lading en kan ook andere sensoren op de wagon uitlezen. De tracker is langer dan zes jaar onderhoudsvrij en kan om het kwartier communiceren, overal in Europa. ‘De Winnetou draagt bij aan een verschuiving van het vrachtvervoer van de weg naar het spoor. Dat betekent minder files en luchtvervuiling, ook in Vlaams-Brabant’, volgens Joeri Spitaels van Qraqon.

De ontwikkeling van Winnetou gebeurt bijna volledig in de provincie Vlaams-Brabant. De eerste producties komen van de projectpartners. Qraqon koopt de kennis aan die het zelf niet heeft. Dat gebeurt bij Zenso in Leuven (elektronisch ontwerp), Pirmatech in Leuven (ontwerp behuizing, voorlopig staal en aluminium), bij Soltech in Tienen (ontwerp zonnepanelen), bij Sirris Smart Coating Lab in Leuven (advies over coating zonnepanelen) en bij Ace Electronics in Diest (eerste proefproductie). De KU Leuven gaat misschien de trillingsanalyse van de wagon bestuderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-05T08:51:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.