Unisys-app 'volgt' vluchtelingen

data analyse op device

Ict-dienstverlener Unisys werkt momenteel aan een management-oplossing voor het monitoren van de vluchtelingenstroom naar Europa. Het bedrijf is in een vergevorderd stadium met de Unisys Refugee Management Suite (URMS)-app. Het grootste deel van de componenten van deze oplossing bestaat al in het portfolio van de ict-dienstverlener.

De oplossing van Unisys is bedoeld voor zowel de vluchtelingen zelf als voor de overheden die moeten omgaan met de grote vluchtelingenstromen die richting Europa trekken. Enerzijds moet de applicatie, die gratis op smartphones kan worden gedownload, informatie bevatten die vluchteling bij verschillende aspecten kan ondersteunen. Zo zit er biometrische identificatie op de app, waardoor het aanvragen van asiel moet worden vergemakkelijkt. Ook is er een zelfservice portal waarbinnen mensen meer te weten kunnen komen over de mogelijkheden om asiel aan te vragen.

Anderzijds worden ook de overheden van de Europese Staten ondersteund, door dezelfde functies van de applicatie. De oplossing biedt hen namelijk informatie over migratiestromen en de beschikbare hulpmiddelen. Daarnaast wordt de informatie over de asielaanvragen verzameld door de applicatie, waardoor er vooraf kan worden bepaald of vluchtelingen in aanmerking komen voor asiel. Ook hierdoor kan de migratiestroom volgens Unisys beter worden beheerst. 

Data-uitwisseling

De applicatie biedt geen uitleg over hoe de relocatie van vluchtelingen precies in zijn werk moet gaan. Wel kunnen overheden beslissingen over de relocatie nemen, op basis van de verzamelde data. Idealiter zouden de Europese Staten die van deze oplossing gebruik maken, ook informatie met elkaar uitwisselen. ‘Dit zou de bruikbaarheid sterk verbeteren’, aldus Unisys, ‘maar het systeem is niet afhankelijk van dergelijke informatie-uitwisseling.’

Afschrikkende werking

Volgens Unisys kan het werken met de applicatie in de praktijk bijvoorbeeld betekenen dat migranten enkel in een land worden toegelaten, wanneer zij zich via de URMS hebben geregistreerd. ‘Dat zou bovendien als een afschrikking kunnen werken voor migranten die niet voldoen aan de voorwaarden om asiel aan te vragen’, meent Unisys.

Op dit moment is de ontwikkeling van URMS nog in volle gang, maar Unisys verwacht dat de oplossing in twee maanden tijd uitgerold kan gaan worden. De applicatie is gratis te downloaden, maar er wordt ook gedacht aan een betaalde versie met extra features. Er zijn nog geen overheden die hebben aangegeven te gaan werken met de oplossing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-17T14:52:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.