AWV analyseert verkeer met slimme camera

Verkeersscamera

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil de verkeersstromen efficiënter in kaart te brengen. Hiervoor test het de mogelijkheden van videoanalyse. AWV gebruikt hiervoor SecuriQam, een slimme camera van Nextel. De ingebouwde software van de camera bestudeert het verkeer op kruispunten.

AWV moet het verkeer gericht bijsturen, zodat het vlotter en veiliger verloopt. Hiervoor analyseert het de verkeersstromen. Dit gebeurt momenteel door een manuele telling van voertuigen. Om de verkeersstromen efficiënter in kaart te brengen, besloot AWV een test te starten in samenwerking met Nextel. 

Het agentschap maakt hiervoor gebruik van de SecuriQam, een verplaatsbare camera van Nextel met een ingebouwde geheugenkaart en 4G- en Wi-Fi-antennes. De camera staat geplaatst op een kruispunt en maakt opnames wanneer het beweging detecteert. Hij kan tot 36 uur beelden opnemen.

Aansluitend analyseert AWV de beelden met de IVA-software (Integrated Video Analysis), die in de camera is geïntegreerd. De software laat onder meer toe het beeld in virtuele zones in te delen. Afhankelijk van de opdracht, telt de IVA-software vervolgens het aantal voertuigen uit de diverse rijrichtingen, op de verschillende rijvakken door gebruik te maken van de algoritmen van de IVA.

AWV

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is een intern verzelfstandigd agentschap (IVA) van de Vlaamse overheid. AWV beheert ongeveer zevenduizend kilometer gewest- en autosnelwegen en ruim 6700 kilometer fietspaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-14T11:35:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.