H.Essers en BIVV kiezen voor Alma.Live

Verkeer

Transportbedrijf H.Essers en Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) gaan gebruikmaken van Alma.Live. Dit it-product van health start-up Alma.Care signaleert tijdig gezondheidsrisico’s in de transportsector. Alma.Live is nog in ontwikkeling. Alma.Care is nog bezig om van gegenereerde big data ‘smart data’ te maken.

Alma.care focust zich op het (tele)monitoren en analyseren van fysiologische (humane) data zoals hartritme, ademhaling en andere. Op basis hiervan kan het bedrijf gezonde mensen continu screenen, gezondheidsproblemen vroegtijdig detecteren en onmiddellijk ingrijpen indien nodig.

Hun eerste product, Alma.Live, wordt gemaakt in samenwerking met de transportsector. Het product zal continu de alertheid van vrachtwagenbestuurders meten en bepalen wanneer ze moeten gaan rusten. Met Alma.Live zal het aantal zware en minder zware ongelukken afnemen door het tijdig signaleren van gezondheidsrisico’s. Transportbedrijf H.Essers en andere grote stakeholders als het BIVV hebben al aangegeven met het bedrijf in zee te willen gaan.

‘Concreet willen we de zogenaamde big data omzetten in smart data en inzichten, zodat iedereen minder naar de dokter moet en toch gezonder kan zijn dan vroeger’, geeft Kris Sienaert, medezaakvoerder, aan. ‘Het is absurd dat anno 2016 de Belg nog steeds zijn eigen medische dossier niet kan beheren en zelf kan bepalen wie het wel en niet mag inzien. Maar wat is de modale Belg met een berg digitaal papier waar hij niet veel van begrijpt? Die data moeten vertaald worden in inzichten waarmee we actief aan de slag kunnen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-25T11:58:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.