De Croo en Jambon pleiten voor iPolice

politie

Open VLD-minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en Jan Jambon van Binnenlandse Zaken willen artificiële intelligentie bij de politie inzetten om risico’s beter in te schatten, criminele netwerken op te sporen en proactief politiemiddelen in te zetten. Hiervoor is het iPolice-plan opgesteld. In totaal wordt 110 miljoen euro geïnvesteerd in artificiële intelligentie. Dat meldt de Standaard.

Artificiële intelligentie en ‘big data’ heeft zijn toetreden in het bedrijfsleven gedaan. De overheid kan niet achterblijven, menen vicepremiers Jambon en De Croo. Zij willen daarom ook digitale mogelijkheden en rekenkracht inzetten bij de politie. Hiervoor is het iPolice-plan opgesteld: ‘intelligent policing’. Hierin wordt 110 miljoen euro geïnvesteerd in artificiële intelligentie bij de politie. Dit plan moet nog wel goedgekeurd worden door de regering.

Bij de politie worden veel gegevens versnipperd opgeslagen. Pas na de nodige handelingen en validaties komen deze gegevens in de centrale systemen terecht. iPolice werkt aan een ‘Enterprise Cloud Solution’ (ECS)-systeem. Hierin worden bij nieuwe applicaties de gegevens gelinkt. Dit maakt cloudwerking mogelijk.

Daarnaast moet iPolice zoeksystemen met alarmfuncties combineren. Dit om interactief risico’s in te schatten, criminele netwerken te detecteren en nieuwe informatie te signaleren. Dit gaat in totaal 95 miljoen euro kosten. De overige vijftien miljoen euro wordt uitgetrokken voor een systeem dat de informatiedeling binnen de politie moderniseert. Naast de operationele politiewerking gaat immers nog heel wat informatie rond, wat nu vooral via het intranet van de politie gebeurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-20T11:28:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.