Ontoforce ontvangt 2,1 miljoen euro

Investering

Het Gentse Ontoforce heeft in een nieuwe kapitaalronde 2,1 miljoen euro opgehaald bij onder meer de Amerikaanse Life Science Innovation Fund (LSIF) en business angels Luc Vauterin en Torsten Osthus. Dit kapitaal wordt ingezet voor de openingen van een kantoor in de Verenigde Staten. Dit om de Amerikaanse markt verder aan te boren.

Ontoforce ontwikkelt een semantische zoektechnologie voor zijn zoekplatform Disqover. Via dat platform worden interne en publieke databronnen ontsloten en doorzoekbaar gemaakt. Dit genereert naar eigen zeggen een tijdswinst van 20 tot 60 procent, wat de ontwikkelingsfase van nieuwe medicijnen gevoelig kan doen versnellen.

Ontoforce geniet de steun van onderzoeksinstituten zoals iMinds, UCSD (University of California, San Diego), MIT en Harvard Catalyst Group. Het vond de juiste combinatie van investeerders bij het Amerikaanse Life Science Innovation Fund (LSIF), dat samen met de business angels Luc Vauterin en Torsten Osthus als nieuwe investeerders instapt. De bestaande aandeelhouders LRM en het Sofi-fonds namen ook deel aan de nieuwe ronde. Dit leverde 2,1 miljoen aan kapitaal op.

Ontoforce gebruikt het bijkomende kapitaal om de Amerikaanse markt verder aan te boren, onder meer via de opening van een kantoor in de Verenigde Staten. Voorts stelt het verste geld het bedrijf in staat om nieuwe ontwikkelaars en datawetenschappers aan te trekken om zo te kunnen blijven inzetten op het ontsluiten van zoveel mogelijk bijkomende publieke databronnen.

Hans Constandt, ceo en mede-oprichter van Ontoforce: ‘We hebben ruim onze tijd genomen om nieuwe investeerders aan te trekken, want we wilden de juiste mix vinden. We waren namelijk vooral op zoek naar ‘smart money’: investeerders die niet enkel met geld over de brug komen, maar ook zelf de nodige expertise in huis hebben die relevant is voor onze verdere groei. Met deze mix van investeerders, hebben we nu het juiste evenwicht gevonden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-01T11:08:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.