CMS-leverancier Hippo komt in Amerikaanse handen

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het Amerikaanse Bloomreach lijft Hippo in, de Amsterdamse leverancier van contentmanagementsoftware (cms), voor een onbekend gebleven bedrag. Bloomreach is een in 2009 gestart marketingtechnologiebedrijf uit Silicon Valley dat actief is in het verwerken van e-commerce-data. Door onderdeel te worden van dit bedrijf verwacht Hippo nieuwe markten te kunnen aanspreken.

De twee bedrijven blijven als zelfstandige entiteiten opereren, maar gaan wel samenwerken op technologiegebied. De drie oprichters van Hippo krijgen een minderheidsbelang in BloomReach.

Hippo, in 1999 opgericht, is een leverancier van open source software en is gespecialiseerd in content management systemen (cms) en webportals. Het bedrijf beschikt in Nederland over een klantenkring met onder meer de rijksoverheid, de politie, de Nederlandse Spoorwegen, ANWB, de Rijksoverheid, Ziggo en uitzendbureau Randstad.

Groei

Het Amsterdamse bedrijf, dat in Capgemini een sterke implementatiepartner heeft, is ook in het buitenland actief, zoals recent in Duitsland. Voetbalclub FC Bayern München is een in het oog springende Duitse klant. Daarnaast is de cms-leverancier al een aantal jaren actief in de Verenigde Staten. Hippo sloot voor de verdere groei in VS eerder dit jaar een samenwerking met softwareontwikkelaar Dev9. Bij Hippo werken ruim honderd man, waarvan een twintigtal in een kantoor in Boston.

Bloomreach is opgericht door internetondernemer Raj De Datta. Het bedrijf zet kunstmatige intelligentie en machine learning in om voor klanten hun online verkeer te analyseren. Bloomreach haalde eerder dit jaar 56 miljoen dollar op, onder meer bij de investeringstak van Salesforce, om de groeiplannen te financieren. De aankoop van cms-specialist Hippo is de eerste stap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-26T10:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.