Acto focust op digitale aangetekende brief

e-mail

The Acto Group, specialist op het vlak van documentdistributiebeheer uit Kontich, biedt een nieuwe dienst aan: het digitaal versturen van aangetekende brieven. Op deze manier speelt de onderneming naar eigen zeggen in op de zogenaamde Digital Act van de Belgische regering, die er sinds vorig jaar voor zorgt dat elektronische documenten dezelfde juridische waarde hebben als schriftelijke stukken.

Bij de nieuwe dienst verstuurt de verzender de aangetekende brief via een beveiligde sftp-verbinding naar The Acto Group. Het bedrijf stuurt vervolgens de digitale aangetekende zending door naar de juiste persoon. Vervolgens kunnen twee zaken gebeuren. De ontvanger aanvaardt de zending, waarna de verzender het digitaal getekende document krijgt met een volledig digitaal getekende logging. Het kan echter ook dat degene voor wie de aangetekende stukken bestemd zijn, niet reageert op het bericht of de zending niet aanvaardt. In dat geval kan de documentspecialist uit Kontich onder andere beslissen om het document alsnog af te drukken en via de post op te sturen.

Beveiliging

Behalve dat de stukken via een sftp-verbinding worden verstuurd, beveiligt The Acto Group de verzending via een tweetrapsidentificatie van de ontvanger en is er een digitale handtekening die ‘de authenticiteit, integriteit en leesbaarheid moet garanderen’.

The Acto Group is specialist op het vlak van documentdistributiebeheer en richt zich naast printen en versturen ook op e-printing en e-signing. De onderneming heeft vestigingen in Kontich, Deux-Acren en Ganshoren. 

Digital Act

De nieuwe wet omtrent elektronische diensten en documenten, de Digital Act, is vorig jaar zomer ingevoerd. De wet laat toe dat elektronische diensten en documenten dezelfde juridische waarde krijgen als hun papieren of fysieke tegenhangers en maakt de weg vrij voor het gebruik van een aantal zogenaamde ‘elektronische vertrouwensdiensten’. Het gaat met name om de elektronische aangetekende zending, de elektronische archivering, zegel, handtekening, tijdstempel en websiteauthenticatie. 

Het ontwerp voert ook de Europese Verordening 910/2014 betreffende de elektronische identificatie en vertrouwensdiensten uit. België is het eerste EU-land om de Europese Verordening uit te voeren.

Bron: Website Alexander De Croo, vice-eersteminister en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-11T09:23:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.